Autor: Bloomberg Adria

Novi Sad
29.09.2024.
07:06
Ruski državljani sve više kupuju stanove u Srbiji i prodaja je ove godine porasla za 10 odsto, prenosi Blumberg Adria.
  • Ocekivano

    29.09.2024 13:46
    Pobegli i rusi iz Srbije u Vojvodinu!
  • @Roki

    29.09.2024 13:36
    A gde su Ukrajinci?
    Pa u Evropskoj uniji i Americi. Ukoliko se prijave kao izbeglice sa UKR pasošem, dobijaju boravak i radnu dozvolu na 3 godine. Pojedine države i organizacije im pronalaze i smeštaj. Blizu tri miliona Ukrajinaca je izbeglo u EU, gde nadoknađuju manjak radne snage. Draži su evropljanima belci, hrišćani, od tamnoputih islamista iz Azije i Afrike... Muškarci iz Ukrajine su u riziku, da ih, ukoliko im stigne vojni poziv, država domaćin u EU izruči Ukrajini, pa je deo došao u Srbiju, kao i Rusi, koje EU ne prima, pa mogu da dođu u Srbiju i u Afričke i Azijske zemlje. Dobro nam došli! Od mobilizacije u Rusiji beže bogati, pametni i obrazovani. Sirotinja i debili ginu u Ukrajini. Svaka ruska porodica koja dođe u Srbiju donese kapital i znanje. Ovo je verovatno najveći egzodus posle 1917 godine, kada smo primili velik broj Rusa, koji su postali deo našeg društva.
  • mile

    29.09.2024 12:09
    Ako mi predsednik Vucic da drzavni poso, pisacu mu stan na grbavici, al sa zabelezbom plodouzivanja. Moz slobodno da mu to prenesete, ako neko ima njegov kontakt telefon.
  • Bojan

    29.09.2024 11:57
    ...
    @Jovan Dron
    Super ti je teorija Jovane, osim što zaboravljaš da su i Rusi manjina, kao i da ih se ubedljivo najveći broj naseljava u Beogradu. Deluje kao tipična NS paranoja druge generacije koja mrzi svakog ko dođe u Novi Sad.

    @Zdravko T.
    Za 100k u Beogradu možeš kupiti eventualno garsonjeru u Mirijevu.


  • Jovan Dron

    29.09.2024 11:20
    Čistilište nacionalnih manjina
    Hmmm, ubacivanje i "istočne braće" u sever, tačnije Vojvodinu moglo bi, ako je takva namera režima da pojača pozicije južnog najvećeg naselja i da manipuliše sa Pokrajinom, ali ako Zapad bude odlučio, biće kako on želi, čista manipulacija primenjena metodama Edvarda. Edvarda Bernajsa- Kristalizacija javnog mišljenja, sjajno delo pomenutog autora koji je odavno ovde na snazi.
  • Здравко Т.

    29.09.2024 11:11
    Тек ће куповати

    85 милиона еура ако се подели са 100 хиљада еура просечна цена неког стана у Новом Саду или Београд то је 800 до 1000 продатих станова и кућа за првих шест месеци или статистички грубо 1000 продатих станова за претходних 6 месеци цирка 150 до 200 станова месечно или 5 до 7 станова дневно.

    Није лоше у односу на домаће купце.

    Знате шта је фора ?Не знате. Е те станове које купе Руси након пар месеци понуди на продаји другим Русима на порталима за некретнине у Русији искључиво за 10% до 30% већој цени од купљене цене од српског продавца.

    И онда се деси да Рус препрода стан другом Русу врло често а наши питају"како то цене некретнина не падају а становништво се смањује".

    Растурили су тржиште некретнина али то Вам је економија.Зато их и пустају да долазе .

    Лепо свима.И овима што продају и држави која узима порез и на боравишним дозволама и на порезу од купопродаје и изнајмљивања и на основаним предузећима у банкарским транскакцијама јер ниједан Рус вам неће дати новац за изнајмљивање стана ако пре тога не пријавите у полицијској станици да живи ту.

    За 20,30 година бићемо мањина у сопственој држави а да тога нисмо свесни .Али ћемо зато сви имати пара . Говорићемо Руски поред српског и имати руски пасош поред српског .

  • Roki

    29.09.2024 11:09
    stanovi
    Kako rasprodati ovo sve što hoće da izgrade, a ni staro nisu prodali? Pusti priču da Rusi kupuju ko ludi, i da ostali kupe brže pre njih dok se ne rasproda :)

    A pitanje je gde su Ukrajinci, oni su i dalje u Ukrajni, nisu izbegli i ne kupuju i nema ih nigde po Evropi? Samo Rusa ima svuda i kupuju ko pomahnitali :)
  • Deja

    29.09.2024 11:05
    Zabraniti im da pazare nekretnine bez dokaza da zive ovde duze od 10 godina. Da vidis kako ce korije i cene opasti tada kad vise nema muzenja "brace" rusa.
  • Ivan DE

    29.09.2024 10:44
    Oglas u Moskvi samo
    Sve što kupuju čuvaju za prodaju drugim Rusima za par godina po mnogo višoj ceni u prevodu svega 10% kupuju za sebe 90% za preprodaju nakon par godina .

    Naći dobre majstore,srediti stan kuću lepo jer oko renoviranja oni ne žele da se opterećuju žele kvalitetno sređeno i ključ u ruke i ponuditi na Internet oglasima u Moskvi i Sankt Petersburgu na gramatički ispravnom ruskom jeziku i naći nekog Rusa u Vojvodini da uradi konverzaciju i komunikaciju na procenat nakon prodaje i to je to.

    Živim u Nemačkoj rođak mi je u Novom Sadu njegova prijateljica je advokatica do sada je prodala 4 stana i 2 kuće,3 stana u Novom Sadu jedan stan i 2 kuće u Subotice od 5 do 7 hiljada eura se uzme provizije po prodatoj nekretnini i zvanično i nezvanično . Sve te stanove i kuće je prodala putem internet oglasa u Moskvi koje je postavila u aprilu sa jednom Ruskinjom u Novom Sadu za manje od 4 meseci.

    I da .50% njih kada kupi nekretninu i ako su zadovoljni vide da ih niste prevarili za par meseci se javi da kupi još jednu.

    Para imaju puni su i plaćaju dobro ali morate naučiti da budete 100% pošteni prema njima.Prevare ne praštaju ni u kom slučaju ko god da ste .

  • LOL

    29.09.2024 10:27
    Nemam ništa protiv ruskih i ukrainskih izbeglica ali mi je malo cudno koliko ih je u NS. Prolazim kroz Grbavicu kad idem na posao i ovih dana sve češće primećujem da na putu do posla ne čujem srpski jezik na ulici već samo ruski. Centrom kad se setamo predveče slična situacija, malko me jeza hvata.
  • Bezemljas

    29.09.2024 10:23
    Eto otkuda
    Pa kad ne mogu tako vise po zapadnoj evropi
  • DX

    29.09.2024 10:22
    DX
    U NS kupuju samo novogradnju kuce novije gradnje i strogi centar salonske stanove. Nije neka navala kao sto se pise i prica ali se trziste malo pomerilo jer od domacih kupaca odavno nema koristi i vajde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna